07
Joi, Dec

Eveniment

     Criza de la Teatrul dramatic continuă. Unii actori, nemulțumiți de faptul cum s-a desfășurat concursul pentru postul de manager, continuă să blocheze spectacolele. Primăria încearcă să rezolve problema și a cerut și o notă explicativă actualei conduceri interimare despre ceea ce se întâmplă în aceste zile la instituția de cultură.

     Nemulțumirile unor actori de la Teatrul  dramatic, continuă să blocheze spectacolele. Brașovenii sunt trimiși acasă, chiar dacă și-au achiziționat bilete de la casieria teatrului. ,, Am avut o întâlnire cu domnul viceprimar Mihai Costel. Dânsul ne-a spus că este perioada de contestații de azi și până vineri. Dacă nu sunt contestații se va da rezultatul final săptămâna viitoare. Am avut o discuție, încercând să găsim o soluție, nu am găsit-o încă, sper să ne mai întâlnim și să găsim o soluție să se rezolve situația. ,, a declarat managerul interimar al Teatrului ,, Sică Alexandrescu ,, Mihaela Brădișteanu.

     Reprezentanții municipalității spun că nu au cum să anuleze concursul din moment ce acesta s-a desfășurat conform procedurilor legale. ,, Din punctul nostru de vedere am avut un examen, s-au desfășurat cele două probe procedural corect spunem noi. Am avut anunțarea câștigătorului, există acea perioadă în care se poate depune o contestație de către unul dintre participanți. După această perioadă de contestație putem să numim noul director la teatrul Sica Alexandrescu. ,, a completat Mihai Costel, viceprimarul Municipiului Brașov.

     Actorii care nu sunt de acord cu nemulțumirile colegilor, au cerut chiar în fața instituției ca protestele să se oprească. ,, Din suflet vă spun că îmi doresc să fie reluată activitatea și această mică joacă de a face sau nu teatru trebuie să înceteze, pentru că această instituție nu este jucăria nimănui. Nu este tarlaua lui tata, pe care mi-a lăsat-o moștenire și pot să fac ce vreau cu ea. Trebuie să ne asumăm pentru că suntem artiști și trebuie să fim acolo nu aici. ,, a spus actrița Carmen Moruz. De asemenea, actorul George Custură a completat ,, Aici în momentul de față soluția, dacă mi-o cereți, este următoarea: să se vină cu legea într-o mână și cu crucea în cealaltă. Legea este călcată în picioare, suntem într-o situație anarhică, iar cu crucea...vă rog frumos să vă uitați la grafica site-ului teatrului și o să vedeți acolo un cap de mort. Așa ceva într-o instituție de cultură, să modifici grafica și să pui un cap de mort și numele meu să fie mai jos... ce vină am eu ? Pot doar să-mi fac Sfânta Cruce și să-i apere și pe ei ca săracii nu știu ce fac. ,,

     Unii brașoveni sunt foarte supărați pe protestul angajaților teatrului dramatic. Tocmai de aceea, o parte dintre cei care și-au cumpărat bilete și nu au putut asista la spectacole, s-au hotărât să depună plângere la OPC. ,, Foarte mulți dintre ei ne-au adus la cunoștiință că au fost privați de posibilitatea de a urmări anumite piese de teatru sau alte opere culturale, iar ei nu doresc să cunoască problemele interne. ,, a declarat pentru www.brasovtv.com, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

     În tot acest timp, municipalitatea, care este administratorul teatrului ,, Sică Alexandrescu ,, , a cerut o notă explicativă actualei conduceri interimare. Autoritățile vor să afle cine se face vinovat de sistarea spectacolelor și ce se va întâmpla în continuare.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: