25
Sâm, Mai

sursa foto: telegrafonline.ro

Eveniment

UPDATE: La intrarea în sediul instanţei, Tăriceanu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. Procesul se desfăşoară în cameră preliminară, iar în această fază procesuală accesul presei în sala de judecată nu este permis.     

Călin Popescu Tăriceanu are astăzi, termen de judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cameră preliminară, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul „Ferma Băneasa". Președintele Senatului a fost trimis în judecată de procurorii DNA din Brașov, pe 7 iulie, pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Potrivit acuzării, în cadrul actelor de cercetare din dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov, dar și a

Fermei Băneasa, Tăriceanu ar fi dat, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei, aspecte asupra cărora a fost întrebat, și nu ar fi spus tot ce știa în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea ori îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în același dosar. Prezumția de nevinovăție ființează în cazul inculpaților, până când magistrații vor pronunța sentițe definitive.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: