24
Mie, Apr

Brasov TV

Eveniment

Peste 4 mii de locuințe au primit autorizația de construcție în primele 11 luni de anul trecut. Județul Brașov se situează pe locul 6 pe țară după suprafața utilă construită. Cele mai multe autorizații au fost eliberate de Consiliul local al Municipiului Brașov, urmat de Consiliul Local al comunei Cristian.

Autoritățile brașovene au eliberat în perioada ianuarie – noiembrie 2017 autorizații de construire pentru un număr de 4.130 de locuințe în clădiri rezidențiale, în creștere cu peste 21% față de perioada similară a anului anterior. Cele mai multe autorizații din județ au fost eliberate de către Consiliul Local al Municipiului Braşov, 241. Trendul se menține ascendent. „ Sunt vizate mai multe zone. Un dintre acestea este zona Tractorul, care este zona cu cea mai mare dezvoltare imobiliară. Numai ieri, în comisia de circulație s-a dat aviz pentru o dezvoltare, în etape, care înseamnă aproximativ 800 de apartamente  ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

La nivelul Regiunii Centru, judeţul Braşov ocupă primul loc atât după numărul de autorizaţii de construire eliberate cât şi după suprafaţa utilă construită. La Cristian au fost eliberate 101 autorizații, la Tărlungeni - 74, la Hărman - 49, la Râşnov - 40, la Ghimbav – 32, la fel ș la Bod. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: