18
Lun, Iun

Cinema Treasures

Eveniment
Instrumente
Caractere

Încă un cinematograf din Brașov  va intra în reabilitare. Este vorba despre fostul Cinema Astra. Primăria a lansat licitația pentru  proiectarea și realizarea lucrărilor. Valoarea contractului este de aproape 9 milioane de lei.

Potrivit documentaţiei postate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice  durata proiectării şi lucrărilor este de 27 de luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor. „ În luna februarie vom avea depunerea ofertelor . Sperăm să finalizăm cât mai repede evaluarea și să semnăm contractul astfel încât să înceapă și lucrările de reabilitare a acestei clădiri ” a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov.

Potrivit expertizelor tehnice, imobilul  nu prezintă deficienţe ale structurii de rezistenţă. De altfel, în perioada 1970 – 1974 au fost executate ample lucrări de consolidare. În ceea ce priveşte interiorul clădirii, finisajele s-au degradat, grupurile sanitare au fost vandalizate, instalaţiile de apă-canal sunt depreciate, unele chiar sparte, astfel că nu mai pot fi utilizate.

Primăria Braşov a devenit legal proprietar al fostului cinematograf Astra în luna februarie 2012, după încetarea contractului de închiriere semnat de RADEF „România Film” şi o firmă privată, deţinută de fostul lider al revoluţionarilor braşoveni.

 

„Astra” este cel de-al treilea cinematograf care va fi reabilitat de municipalitate. Pentru reparaţiile capitale la „Modern” de pe Bulevardul Griviţei şi reabilitarea fostului cinema „Popular” de pe strada Mureşenilor, Primăria a lansat deja licitaţiile de lucrări.