29
Vin, Mar

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați.

Potrivit DNA Brașov, este vorba despre:

„BRANOVICI TRAIAN RICHARD, administrator al SC Ariana Turism SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

SC ARIANA TURISM SRL pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada 2009-2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile („Realizare pensiune turistică Fundățica”), inculpatul Branovici Traian Richard a manipulat procedurile de achiziție lucrări de construire, declarând câștigătoare oferta unei firme pe care o controla în fapt.
În același context, inculpatul Branovici Traian Richard a semnat în fals o declarație de confidențialitate și imparțialitate în sensul că nu a avut nici un interes care să afecteze imparțialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a ofertelor, document depus ulterior la autoritatea contractantă - Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. De asemenea, inculpatul a mai depus și alte documente ce cuprindeau date necorespunzătoare adevărului, în sensul că a respectat condițiile de eligibilitate menționate în cererea de finanțare și anexele acesteia, precum și în contractul încheiat.
Prin aceste demersuri a fost cauzat un prejudiciu în sumă totală de 548.368 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a comunicat faptul că se constituie parte civilă în procesul penal
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin SC Ariana Turism SRL și asupra părților sociale deținute de inculpatul Branovici Traian Richard.
De asemenea, s-a mai dispus poprirea asupra conturilor bancare aparținând inculpaților SC Ariana Turism SRL și Branovici Traian Richard. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se precizează într-un comunicat al procurorilor anticorupție din Brașov. 

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: