18
Lun, Iun

sursa foto: expressdebanat.ro

Eveniment
Instrumente
Caractere

Potrivit unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării, orice gospodărie din România va trebui să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare în eventualitatea producerii unor incendii.

Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă astfel încât sistemele de alimentare din toată țara să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Noile măsuri vor fi urmărite de primari, pentru a fi duse la îndeplinire. Proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați:

“Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.”

Proiectul de act normativ a fost publicat pe 28 decembrie 2017. Propunerile sau observațiile cu privire la noile măsuri vor fi analizate, proiectul va fi vizat și aprobat de celelalte ministere din domeniu și trimis, apoi, la Guvern pentru adoptare, scrie legestart.ro.