19
Vin, Apr

www.ilovebrasov.ro

Eveniment

     Scandal la Teatrul Sică Alexandrescu. O parte dintre actorii brașoveni refuză să mai urce pe scenă. Nemulțumirea vine după ultima etapă a concursului pentru ocuparea postului de manager al instituției. Mai multe piese de teatru au fost anulate, iar brașovenii care au cumpărat bilete își vor primi banii înapoi.

     Din cauza neînțelegerilor, brașovenii au fost nevoiți să plece joi seară acasă. Piesa ce trebuia să se joace la sala Studio a teatrului Sică Alexandrescu a fost anulată, deoarece o parte dintre actori au refuzat să urce pe scenă. Aceștia sunt nemulțumiți de desfășurarea concursului pentru postul de manager. Această nemulțumire a împărțit însă angajații teatrului în două tabere, iar singurii care au de suferit de pe urma acestui scandal  sunt bineînțeles spectatorii. ,, Noi avem nevoie de un manager la teatru, indiferent care va fi acesta. Suntem în momentul acesta, iertați-mi expresia, un sat fără câini. Conduce ba stânga, ba dreapta. Vine unu de sus și spune, prin interimar, noi nu vrem aia. De ce ? Că nu vrem, pentru că nu privește grupul nostru! Cum este posibil așa ceva? ,, a declarat Viorica Geantă Chelbea, actor la Teatrul ,, Sica Alexandrescu,, Brașov. De asemenea actorul Ovidiu Grădinar a declarat că ,, Dorim să ne delimităm în mod ferm de cei 13 colegi care au hotărât să suspende spectacolul de ieri seară de la sala Studio, pe motiv că nu au fost de acord cu rezultatul pe care îl intuiau, în urma concursului pentru ocuparea postului de manager la teatrul ,, Sică Alexandrescu ,,.

     Autoritățile susțin că organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager la Teatrul ,, Sică Alexandrescu,, , a fost cât se poate de transparenta, iar în urma evaluării comisia a decis cine va conduce unitatea în următoarea perioadă. ,, Avem un candidat care a obținut o notă de trecere la ambele probe, 9,41 este media generală. Din punct de vedere procedural, perioada de contestare a acestui concurs este de cinci zile. Vreau să vă spun că rezultatul poate fi contestat doar de către ceilalți participanți la acest concurs. ,, a dat asigurări viceprimarul Municipiului Brașov, Mihai Costel.

     De cealaltă parte, actorii nemulțumiți spun că ceea ce s-a întâmplat la concursul de joi nu are cum să rezolve problemele teatrului ,, Sică Alexandrescu ,, ,, A fost un concurs masluit pe față ca să spun așa. Comisia nu a făcut decât să demonstreze tuturor că proiectul este minunat și toată lumea să înțeleagă că este un candidat minunat. El nu prea a avut la ce întrebări să răspundă, decât să asiste la această expunere minunată a proiectului său. ,, a spus managerul interimar al Teatrului ,, Sică Alexandrescu ,, Mariana Brădișteanu. La rândul  ei acrtița Ada Galeș, a spus ,, Cu mare regret și tristețe, pe noi ne doare foarte tare să nu jucăm. Nu jucăm pe bani foarte mulți, e o chestie de demnitate, de respect și faptul că nu am jucat a fost un semn de protest pentru concursul care a fost organizat ieri.  Același candidat care a fost respins la concursul trecut, acum a fost ajutat să ia concursul și cumva noi să înțelegem că așa e bine pentru noi. ,,

     Totuși, până când problemele nu vor fi rezolvate, o parte dintre actorii de la Teatrul ,, Sica Alexandrescu ,, nu vor să mai urce pe scenă. În consecință piesele de teatru ce trebuiau jucate în acest weekend, de exemplu nu se vor mai ține. Chiar dacă la intrarea în teatru a fost postat un mesaj din partea conducerii, vânzarea de bilete nu a fost sistată. Situația tensionată de la Teatrul Dramatic  persistă încă de anul trecut. Concursul de joi, pentru ocuparea postului de manager este al treilea. Până acum nimeni nu a reușit să ocupe postul de conducere, din diverse motive.
 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: