19
Vin, Apr

Semaforul de la trecerea pentru pietoni de pe Calea București

Eveniment

Accidentele mortale din ultima perioadă au determinat autoritățile să ia măsuri extreme în ceea ce privește siguranța circulației din municipiul Brașov.

Comisia de specialitate a Primăriei a luat mai multe decizii importante în acest sens, care vor fi puse în practică până la finalul acestui an.

În urmă cu doar câteva zile, pe Calea București, un bărbat își pierdea viața, lovit chiar pe trecerea pentru pietoni. Acum, Primăria a montat un semafor în zonă, care va deveni funcțional chiar de mâine. Oamenii spun că traversează mult mai liniștiți strada.

Mulți brașoveni își riscă viața zi de zi. Și pentru ei s-a luat o măsură foarte importantă. Primăria a început, deja, montarea unor balustrade de metal pe marginea carosabilului, lângă trotuar, tocmai pentru a-i împiedica pe pietonii iresponsabili să mai traverseze ilegal. Primele garduri din metal au fost amplasate în Craiter, pe strada Hărmanului, acolo unde, luni, o femeie a fost lovită mortal pentru că a traversat printr-o zona nepermisă.

De zilele viitoare, șoferii vor fi obligați să circule cu viteză redusă în apropierea trecerilor pentru pietoni. Asta deoarece, în zonele considerate cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, vor fi montate, pe carosabil, limitatoare de viteză. În ultimii ani, în municipiul Brașov mai multe persoane și-au pierdut viața după ce au fost lovite pe trecerea pentru pietoni sau în apropierea zebrelor.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: