20
Sâm, Apr

sursa foto: rtv.net

Eveniment

Angajatorii vor fi obligați să acorde zilele libere ale salariaților de alte religii în orice alte zile în afară de sărbătorile legale sau zilele de concediu de odihnă.

Prevederea figurează într-un proiect de act normativ care se apropie de votul decisiv în Parlament. Modificarea ar urma să fie făcută deoarece unele firme lipsesc salariații de alte religii de liberele la care au dreptul.

În cazul salariaților de alte religii, angajatorii vor fi obligați să le dea zile libere acestora în afara sărbătorilor legale și a concediului anual de odihnă, pentru a se evita abuzurile, scrie România TV.

„Zilele libere stabilite (...) pentru persoanele aparținând cultelor religioase legale, altele decât cele creștine, se acordă de către angajator în alte zile decât zilele de sărbătoare legală stabilite potrivit legii sau de concediu de odihnă anual”, se stipulează în modificările propuse la Codul Muncii.

 

Codul muncii stabilește, în prezent, că, pentru salariații de alte religii decât cele creștine, angajatorii trebuie să acorde anual două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale (declarate astfel de cultele religioase legale, în afară de cele creștine).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: