16
Mar, Apr

Eveniment

Guvernul nu va acorda nici anul viitor tichete cadou, premii, indemnizaţii de vacanţă, cupoane sociale în învăţământ sau ajutorul de 500 de euro pentru educaţia permanentă a fiecărui nou-născut, iar anumite drepturi ale poliţiştilor, militarilor şi funcţionarilor publici din penitenciare vor fi îngheţate la nivelul lunii decembrie 2017.

De asemenea, angajările în administraţia publică vor fi permise doar cu regula „1 la 2”, respectiv la două posturi vacante va fi permisă o singură angajare. Neacordarea de ajutoare/plăţi compensatorii la pensionare este o altă măsură pregătită în documentele aferente bugetului pe anul viitor, obţinute de Profit.ro şi semnate inclusiv de ministrul Finanţelor.

În luna iulie 2017, Guvernul a blocat angajările în administraţie până la sfârşitul acestui an, cu argumentul că se impune un plan de raţionalizare a cheltuielilor publice inclusiv prin blocarea posturilor din administraţia publică.

Acum, proiectul pregătit la nivelul Guvernului şi obţinut de Profit.ro relevă intenţia de a introduce o regulă nouă, care vizează ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie după principiul 1 la 2, respectiv la două posturi vacantate după 1 ianuarie 2018 va fi posibilă doar ocuparea unuia dintre ele.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: