18
Joi, Apr

Eveniment

Concertele de Crăciun și de Anul Nou din Biserica Neagră din Brașov au fost anulate. Motivul? Centrala termică s-a stricat, iar costurile cu reparațiile sunt mult prea mari pentru a rezolva problema. Așadar, tradiționalele concerte de iarnă nu vor mai avea loc anul acesta. Administratorii caută acum soluții prin care să rezolve problema încălzirii.

Din cauza unei probleme la termocentrala edificiului, concertele de Crăciun și de Anul nou au fost anulate. Practic va fi mult prea frig pentru a putea fi susținut vreun spectacol în biserică. „ Suntem nevoiți să regândim acest sistem. Din acest motiv, până se găsește o nouă soluție și se implementează, nu se pot ține concertele tradiționale de iarnă ” a declarat Agnes Ziegler, șef birou patrimoniu.

Totuși unul dintre concertele de iarnă programate va ava loc, însă într-o altă locație, la biserica Romano-Catolică. Centrala termică, a Bisericii Negre  a cedat la începutul acestui an, iar reparațiile sunt foarte costisitoare. Aceasta era folosită doar perioada sărbătorilor de iarnă și asta din cauza costurilor foarte mari. Toată Biserica Neagră era încălzită prin pardoseală, cu ajutorul aerului cald.

Acum, administratorii Bisericii Negre sunt nevoiți să găsească alte soluții pentru încălzirea clădirii. Sunt analizate toate opțiunile și toate tehnologiile existente pentru a rezolva problema.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: