20
Vin, Iul

focusauto.ro

Eveniment
Instrumente
Caractere

Autoritățile locale au început procedura de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public. Poliția locală a înștiințat deja mai mulți proprietari. Cine nu-și mută autovehiculele riscă amendă de până la 2.000 de lei.

Din cele peste 180 de mașini identificate până în prezent de Poliţia Locală, pentru aproximativ 30 s-a făcut procedura de somare, iar 10 dintre proprietari şi le-au luat de pe domeniul public.  „ În momentul în care se aplică somația și se întocmește procesul verbal de constatare, automat se identifică doi martori din zonă, care pot certifica și de când se află acea mașină acolo. Prin acei martori, deobicei se stabilește și cine este proprietarul mașinii. Dacă nu este posibil acest lucru, putem obține informațiile prin metodele specifice, prin baza de date ” a declarat Ion Cătălin, șef serviciu Poliția Locală Brașov.

În cazul în care proprietarul este identificat, termenul pe care îl are la dispoziţie pentru a-şi lua maşina de pe domeniul public este de 5 zile de la comunicarea somaţiei. Pentru a îşi recupera maşina, proprietarul trebuie să solicite Primăriei Braşov restituirea autovehiculului şi să plătească contravaloarea serviciilor de ridicare, transport şi depozitare, respectiv 821 de lei. Mai mult, trebuie să facă dovada achitării tuturor taxelor şi impozitelor. Cei care nu respectă noile prevederi riscă amenzi de până la 2.000 de lei. După 30 de zile de la data ridicării, mașina trece în proprietatea Municipalităţii. „ Poliția Locală continuă procedura de identificare a acestor mașini, împreună cu primăria Brașov. Cetățenii pot sesiza existența acestor mașini pe domeniul public, la dispeceratul Poliției Locale sau direct la primărie” a declarat Lazslo Barabas, viceprimarul municipiului  Brașov.

Maşinile ridicate de pe domeniul public sunt transportate la garajul RAT din Valea Cetăţii de pe str. Jepilor.

Articole sugerate