20
Vin, Iul

sursa foto: attosoft.ro

Eveniment
Instrumente
Caractere

Realizarea achiziţiilor publice cu valori mai mici de 13.000 de lei nu va mai fi obligatorie prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Declarația îi aparține ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica. 

Potrivit acestuia, Guvernul pregăteşte modificarea legii privind achiziţiile publice astfel încât cheltuielile de întreţinere curentă a instituţiilor publice să poată fi realizate fără licitaţie prin SEAP.

„La nivelul Guvernului se intenţionează modificarea legislaţiei achiziţiilor publice cu respectarea prevederilor din regulament şi din directivă Aceste modificări intenţionăm să le realizăm până la sfârşitul anului. Actele normative sunt deja pe circuit. Am obligat toţi primarii ca atunci când vor să schimbe un bec, să repare un calorifer într-o şcoală, investiţii minime, să meargă în SEAP. Procedura este dificilă şi de multe ori intervenţia este necesară imediat şi aici va exista un prag până la care nu îi vom mai obliga să facă acest lucru, nu îi vom mai chinui cu această procedură”, a afirmat Nica.

 

De asemenea, Guvernul are în vedere și simplificarea procedurilor pentru obţinerea avizelor din partea Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice.