28
Joi, Mar

sursa foto: ziare.com

Eveniment

Mii de români au căzut în această capcană și au rămas fără bani în conturi. 

Centrul de Răspuns la Incidenţe de Securitate Cibernetică a anunțat, miercuri, că mii de români au fost victimele unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să distribuie pe Facebook un anunț în numele companiei Wizzair.

Acum cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizz Air, potrivit bugetul.ro.

Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga două bilete de la acele companii, cu condiţia să dea share respectivei pagini. Mulți și-au dat seama că e ceva necurat la mijloc și și-au avertizat prietenii.

Experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar astăzi au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele Wizz Air. Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să introduci şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi două bilete gratuite, notează bugetul.ro.

Dacă parcurgeai toți pașii, rămâneai fără bani. 19.000 de persoane au dat share. Cei de la CERT.ro au postat pe pagina lor de Facebook un anunț privind această nouă schemă de phishing, pentru a-i atenționa pe internauți, informează observator.tv.

Pagina falsă http://wizzair.com-signin.today a fost, între timp, blocată.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: