24
Mie, Apr

sursa foto: cugetliber.ro

Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că s-ar impune o amânare semnificativă a modificărilor legislaţiei fiscale. Șeful statului a precizat că termenul de aplicare a acestora la 1 ianuarie 2018 este inoportun.

"Am văzut cu toţii că în afară de iniţiatori toată lumea este împotriva acestor modificări. Cred că trebuie să dea de gândit oricui care doreşte să facă modificări atât de ample şi vede că nu vrea nimeni să meargă pe aceeaşi linie. Cred că minim, minimorum s-ar impune o amânare semnificativă, un studiu foarte bine fundamentat şi atunci lucrurile se pot discuta în linişte. După părerea mea, este total, dar total inoportun să se ţintească ca şi dată de implementare 1 ianuarie 2018", a afirmat Iohannis, după ce a participat la Ateneu la Gala Asociaţiei Municipiilor din România. 

El a reiterat că modificările reprezintă o "ţopăială" fiscal-bugetară a Guvernului. 

"Cred că vă amintiţi că acum puţine zile, săptămâna trecută, mi-am arătat întregul scepticism faţă de anunţatele modificări în legislaţia fiscală. Am numit acest comportament al PSD în materie o ţopăială fiscal-bugetară şi tot ce am văzut la televizor şi tot ce am auzit şi astăzi îmi confirmă că evaluarea mea a fost cât se poate de exactă. Aş fi preferat să văd astăzi un Guvern hotărât să facă evaluări serioase, să avem simulări făcute de adevăraţi specialişti, să vedem dacă aceste măsuri sunt într-adevăr cele mai bune sau nu. Nu am văzut aşa ceva, am văzut în schimb întâlniri tot între aceiaşi politicieni care au ieşit tot cu aceleaşi opinii", a afirmat şeful statului.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: