28
Joi, Sep

Eveniment

La fiecare ploaie abundentă, Brașovul devine o mică Veneție. În principal din cauza canalizării înfundate, străzile orașului se inundă, iar circulația mașinilor, dar și a pietonilor devine un calvar. După ploile din ultimul timp, autoritățile locale au început să lucreze intens la decolmatarea zonelor cu probleme.

Autoritățile locale promit că nu vom mai avea astfel de probleme la fiecare ploaie mai serioasă. Primăria Brașov și Compania APA vor face o serie de investiții pentru a reduce sau chiar stopa riscul de inundații. Zonele critice ale orașului sunt primele vizate. Au început, deja, primele lucrări la canalizarea orașului.

Pe lângă lucrările de decolmatare în zonele Gării și Stadionului, se lucrează la montarea unor noi guri de colectare pe strada Hărmanului, sub pasajul de cale ferată de la intrarea în Craiter. 

La capătul dinspre cartierul Bartolomeu, spre strada Mihai Viteazul va fi amenajată o rigolă transversală care să preia apa și să o deverseze în canalul Timiș. Pentru zona respectivă, proiectul prevede și construirea unei rețele de canalizare de suprafață.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: