29
Vin, Mar

sursa foto: aradon.ro

Eveniment

Joi, 5 octombrie, este Ziua Internațională a Educației. Spre deosebire de colegii lor din București, Giurgiu și Brăila care vor sta acasă, elevii brașoveni vor participa la activități specifice, altele dect cele prevăzute în fișa postului fiecărui salariat din învățământ. Oficialii Ministerului Educației au venit, marți, cu precizări în legătură cu activitatea din unitățile de învățământ preuniversitar în ziua de 5 octombrie.

"În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate – învățământ preuniversitar), încheiat între  Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, "părțile (semnatare) convin să sărbătorească, pe 5 Iunie, "Ziua Învățătorului" și pe 5 octombrie "Ziua Internațională a Educației", organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente". De asemenea, se stipulează că "în perioada desfășurării acestor activități specifice nu se vor presta activitățile prevăzute în fișa postului fiecărui salariat din învățământ". În același sens, articolul 4 din ordinul ministrului Educației Naționale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului școlar 2017-2018, stabilește că "unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie  - Ziua Internationață a Educației" și ziua de 5 iunie - Ziua învățătorului". 

Astfel, Ministerul a specificat că în județele Giurgiu și Brăila, dar și în București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor scolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare, iar in celelalte judete, vor fi activitati extracurriculare, potrivit hotnews.ro.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: