28
Joi, Sep

Eveniment

             Acțiune dificilă de salvare, aseară, pentru salvamontiștii și jandarmii montani pe Valea Sâmbetei,din  masivul Făgăraș. Un bărbat a fost găsit inconștient de un grup de turiști. Bărbatul de 73 de ani din Teliu a fost găsit de un grup de excursionișt în masivul Făgăraș pe Valea Sâmbetei într o zonă accidentată . Imediat aceștia au cerut ajutor autoritățile la numărul unic de urgență 112.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov Ciprian Aldea :
''Echipele de salvamontiști din Victoria și jandarmii montani din Sâmbăta de Sus s-au deplasat de urgență la fața locului , au transportat victima cu o targă până in stațiunea Sâmbăta de Sus de unde a fost preluat de către un echipaj SMURD''
            Salvatorii au încercat să cheme şi un elicopter SMURD, dar vremea nefavorabilă nu a permis acest lucru. În cele din urmă, bătrânul a fost coborât în siguranţă în Sâmbăta de Sus, unde a ajuns în jurul orei 20.45. Potrivit paramedicilor de la SMURD, care l-au transportat la Spitalul municipal Făgăraş, este posibil ca bătrânul să fi suferit un atac cerebral.
            Și tot ieri Jandarmeria montană a fost solicitată pentru  a ajuta doi turisti din Anglia rătăciți în Piatra Craiului de această dată. Ciprian Aldea -purt. de cuv. Jandarmeria Brașov:
„În masivul Piatra Mare a fost vorba despre doi turiști  din Anglia de  si 21 si 22 de ani care s-au abătut de la traseu , s-au rătăcit și au apelat la salvamontiștii din Săcele pentru recuperarea lor și aducerea ăn siguranță la Dâmbul Morii ”
            Autoritățile atrag atenția turiștilor care vor sa meargă pe munte să nu se abată de la traseele montane marcate , să fie echipați corespunzător și să țină cont că pe crestele munților vremea este schimbătoare în această perioadă a anului . 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: