25
Lun, Iun

Brasov TV

Eveniment
Instrumente
Caractere

Investiție de 120 de milioane de euro în centrul Brașovului. Din 2019, brașovenii și nu numai se vor putea bucura de un nou centru comercial. Astăzi s-a pus piatra de temelie a viitorului mall care va include și două clădiri de birouri. Investiția de la Brașov va crea peste două mii de noi locuri de muncă.

Centrul comercial se construiește în Centrul Civic, pe fosta platformă Hidromecanica. Va  include 200 de magazine. Rata de alocare a spațiilor a depășit deja 80%. Prima etapă a construcției include un centru comercial cu o suprafață totală de 45.000 mp și unul din cele două turnuri de birouri Clasa A ce se întind pe o suprafață de 25.000 mp. Investiția în această etapă însumează peste 120 de milioane de euro. „ Pentru Brașov este un moment important. Este o investiție de multe milioane de euro, care cred eu că va aduce un plus  pentru Municipiul Brașov, din punct de vedere investițional, din punct de vedere al locurilor de muncă ce se vor crea ” a declarat primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru.

Vor fi create peste 2.000 de locuri de muncă și va deveni noul centru de interes al orașului. „ În primul rând Brașovul este un oraș foarte important în România. Credem că în  această locație chiar din inima orașului putem să facem  împreună un proiect profitabil pentru noi și tocmai de aceea am ales Brașovul. Am înțeles totodată că este nevoie de mai multe locuri de retail în Brașov pentru că astăzi aveți doar un mare centru comercial ” a declarat David Hay, unul dintre investitori.„ Vreau să urez, din partea locuitorilor județului Brașov, bun venit acestei investiții extrem de necesară atât Municipiului cât și Județului Brașov. Vă urez mult succes. Sper ca lucrurile să se deruleze conform termenelor pe care le-ați prevăzut, investiția să se amortizeze cât se poate de repede ” a completat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. Compania estimează că data finalizării proiectului este primul trimestru din 2019.

Articole sugerate