06
Lun, Mai

Brasov TV

Eveniment

Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioarei, în acest weekend. Cavaleri, domnițe, lupte și parade sunt doar câteva dintre atracțiile festivalului. Pe lângă toate acestea turiștii pot vizita și cetatea din localitate care a fost reabilitată în întregime.

Festivalul, Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni.  Ca şi în anii trecuți, programul va cuprinde: paradă cu cai, cavaleri şi domniţe; demonstraţii cu cai; concert de muzică medievală; demonstraţii de artă şi lupte medievale sau  recitaluri. „Avem foarte multe surprize în acest an la a șaptea ediția a festivalului Cavalerii Teutoni se întorc în Cetatea Feldioara. În primul rând, anul acesta, după cinci ani de muncă, locuitorii din feldioara, locuitorii din Județ și de ce nu din România pot vizita cetatea din Feldioara, un lucru deosebit ” a declarat Sorin Taus, primarul localității Feldioara.



Programul de la Feldioara este unul complex, iar organizatorii au încercat să aducă la festivalul artiști de renume. Vineri este prima zi și este dedicată folkului. Printre invitați se numără și Ducu Bertzi.  Sâmbătă vor avea loc concerte de muzică ușoară. Pe scena festivalului vor urca Marius Dragomir, Mihai Constantinescu și Mirabela Dauer. Duminică este ziua surprizelor. În prima parte a zilei va avea loc un spectacol de folclor unde invitat special va fi Ioan Bocșa, iar la finalul zilei pe scena festivalului va avea loc un concert susținut de Andra.

Cavalerii teutoni sunt serbaţi în fiecare an la Feldioara pentru că sunt întemeietorii cetăţii din localitate. Cetatea teutonilor cum mai este numită cetatea din Feldioara este cea mai veche fortificaţie din Ţara Bârsei fiind atestată documentar de la 1225. De altfel, monumentul, complet restaurat, va fi deschis tuturor celor care vor să-l viziteze.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: