03
Vin, Mai

sursa foto: BrașovTV.com

Eveniment

UPDATE

Vicepreședinta Tribunalului Brașov, Cristina-Gabriela Ciolacu, este cea care l-a determinat pe Gheorghe Botorog să coboare de pe clădirea Tribunalului.

Judecătoarea a urcat pe acoperiș, fiind singura cu care Botorog a acceptat să vorbească. Echipată corespunzător, Cristina-Gabriela Ciolacu a discutat, la înălțime, cu protestatarul, a coborât, iar apoi, Botorog a coborât și el. 

Este vorba despre deja celebrul Gheorghe Botorog care, în urmă cu câteva minute, a cerut să discute cu ministrul Justiției. Nemulțumit și acum, după ani buni de proteste, din cauză că i-au fost confiscate vacile, Botorog nu renunță! Încă din iarnă, a ales să-și strige păsurile în curtea clădirii în care au sediile trei instanțe. Angajații acestora s-au săturat de larma și scandările bărbatului. Așa că, l-au dat în judecată, mai exact, reprezentanții Tribunalului din Brașov. Prima instanță, Judecătoria, a pronunțat hotărârea. „I se interzice să se apropie de clădirea Tribunalului și i se cere să înceteze orice tulburare a ordinii și liniștii publice în vecinătatea sediilor Tribunalului și Judecătoriei Brașov, la o distanță de 100 de metri”, declara, pentru BrașovTV.com, la nceputul lunii iulie, judecătoarea Anda Sîmpetru. Întrebat dacă va respecta decizia judecătorilor, bărbatul a declarat că nu recunoaște instanțele și nici deciziile acestora. Acum însă, Botorog a ales o modalitate extremă de protest. A reușit să urce pe acoperișul Tribunalului și amenință că se aruncă de pe clădire. Gheorghe Botorog a profitat de faptul că, în aceste zile, se efectuează lucrări la clădirea în care Tribunalul Brașov are sediul. Sunt montate schele și o scară, prin intermediul cărora Gheorghe Botorog a reușit să ajungă pe clădire. Un ofițer de la Inspectoratul Județean de Poliție din Brașov, specializat în negocieri, încearcă să-l determine pe bărbat să coboare de pe clădire. La fața locului sunt echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, medici, dar și ofițeri criminaliști.  


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: