05
Dum, Mai

Foto: Primăria Brașov

Eveniment

Timp de 4 zile, cea de a treia ediție a festivalului AMURAL va aduce la Brașov peste 100 de artiști din țară și din străinătate. În cadrul evenimentul vor avea loc proiecții video, concerte și tot felul de expoziții. 

 

100 de artiști din toată țara și din străinătate sunt așteptați după Ziduri și pe dealul Warthe pentru a demonstra că artele contemporane nu se consumă neapărat în muzeu sau galerie, ci pot fi o ocazie bună de întâlnire cu publicul în mijlocul naturii și al orașului.

Atracția principală a festivalului o reprezintă video-mapping-ul - proiecții video pe clădiri și pe ecrane create special pentru festival. Vorbim de 12 proiecții la scară mare ce vor funcționa în timpul celor 4 nopți. Farmecul este de asemenea că artiștii video se vor roti în fiecare noapte, transformând de fiecare dată altă fațadă sau zid prin compozițiile lor.

 

Locațiile dedicate proiecțiilor sunt - Zidul Cetății în 4 puncte diferite, Cinema Popular, Bastionul Graft, Turnul Negru, Turnul Alb, contrafortul peste pârâul Graft, centralele de După Ziduri și multe alte fortificații.

De altfel anul acesta este pentru prima dată când în fostul Cinema Popular se vor desfășura activități. Festivalul AMURAL va avea loc în perioada 31 august - 03 septembrie. Intrarea la evenimentele culturale este gratuită, mai puțin la unele concerte unde va fi impusă o mică taxă.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: