27
Sâm, Apr

Bastionul Țesătorilor. Foto:Arhivă

Eveniment

Bastionul Țesătorilor din Brașov, locul care a găzduit acum două secole ateliere școlare pentru pregătirea lucrătorilor războaielor de țesut moderne, este gazdă a proiectului „Războaie în Bastionul Ţesătorilor - rezidențe artistice”.

Proiectul, organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums și co-finanțat de AFCN, presupune rezidențe artistice de documentare și de lucru a unor artiști contemporani cu artizani locali, pentru studierea și reinterpretarea elementului de patrimoniu imaterial țesutul la război. Expoziția care prezintă creațiile echipelor artistă-artizană se deschide pe 24 august 2017, ora 17.00, la Bastionul Țesătorilor din Brașov și va fi itinerată în octombrie la Muzeul Național al Țăranului Român.

Bastionul Țesătorilor din Brașov, locul unde în Evul Mediu se întâlneau țesătorii Brașovului, meșteșugari celebri în Europa și Orient, a devenit, la aproape 600 de ani de la construire, spațiul în care istoria și tradiția meșteșugărească se întâlnesc cu cea mai spectaculoasă formă de exprimare artistică a prezentului, arta contemporană: artiste contemporane și artizane din zona Branului au lucrat împreună creând lucrări de artă la războiul de țesut.

3 artiste și un duo de artiste au lucrat cu 4 artizane din Moieciu de Sus, în cadrul a două rezidențe (documentare și lucrul propriu-zis) la Brașov și Bran. Lucrările pot fi văzute în expoziția de la Bastionul Țesătorilor din Brașov, din 24 august 2017 până pe 1 octombrie, de marți până duminică, 10.00-18.00. Expoziția va putea fi vizitată și la Muzeul Național al Țăranului Român, din 4 în 22 octombrie 2017.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: