27
Sâm, Apr

Eveniment

Isteria card-ului european de sănătate i-a cuprins și pe brașoveni! Angajații CAS se confruntă cu un val de solicitări venite din partea celor care vor să obțină documentul. În perioada vacanțelor, numărul cererilor este și de trei ori mai mare decât în mod obișnuit. Cardul european de sănătate oferă o serie de beneficii în cazul în care solicitantul întâmpină probleme de ordin medical atunci când este plecat din țară.

Dacă în lunile de iarnă, reprezentanții Casei Județene de Asigurări Sociale primesc în medie 700 de cereri pentru eliberarea cardului european de sănătate în perioada de vară lucrurile se schimbă radical. În luna iulie de exemplu la CAS Brașov au fost înregistrate 2.500 de solicitări. Numărul mare coincide și cu perioada de concediilor atunci când multă lume pleacă în străinătate. Procedura de obținere a card-ului este foarte simplă, iar eliberarea lui se face în șapte zile lucrătoare.

 

 

Cardul european de sănătate există de mai bine de 10 ani şi dă dreptul la asistenţă medicală în perioada şederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spaţiul Economic European sau Confederaţiei Elveţiene. Costul card-ului european este suportat din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, iar perioada de valabilitate este de 1 an de la data emiterii.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: