25
Joi, Apr

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Pentru recunoașterea și gestionarea eficientă a riscului rutier, cunoașterea modului de manifestare a autovehiculelor în situaţii limită și a manevrării lor corecte în aceste împrejurări, respectiv a adoptării unei atitudini defensive în trafic, Poliţia Română a lansat, pentru 2017, campania socială “ViAŢA e a ta”, care se derulează la nivel național.

În cadrul celei de-a doua etape, inițiatorii acțiunii îşi propun să contribuie la dezvoltarea pregătirii şoferilor şi la îmbunătăţirea comportamentului rutier al acestora, la cunoaşterea cauzelor generatoare de accidente în România, precum şi la promovarea cursurilor de conducere defensivă, ca metodă de prevenţie, prin specializarea unui număr cât mai mare de instructori auto care să transmită, apoi, aceste cunoştinţe cursanţilor.

Astfel, de astăzi şi până la finalul lunii septembrie, se va derula activitatea propriu-zisă de specializare a instructorilor auto în Bucureşti şi în centrele zonale Brașov, Craiova, Timişoara, Cluj și Iaşi.

Programul Caravanei Academiei Titi Aur:

București – 21, 24, 28 și 30 august, la sediul Academiei Titi Aur

Craiova - 2 septembrie, în parcarea fostului magazin PIC

Timișoara - 9 septembrie, în parcarea Jumbo

Cluj Napoca - 16 septembrie, în parcarea Polus Mall

Iași - 23 și 25 septembrie, în parcarea Era Shopping Center

Brașov - 30 septembrie, în parcarea Coresi Mall

 

În momentul lansării  campaniei sociale „ViAŢA e a ta”, Academia Titi Aur și-a propus ca, împreună cu sponsorii susținători, să specializeze 1000 de instructori auto din toată țara. În perioada de înscriere, au fost contactate școlile de conducători auto din baza de date a A.R.R., în vederea desemnării instructorilor auto care să participe în acest proiect ambițios. S-au înregistrat online 473 de instructori auto. Înițial însă, instructorii au fost reticenți. ‚,Din 2018, cursul va fi disponibil și contra cost pentru instructorii auto care doresc să se perfecționeze. Poate dacă trebuie să plătească pentru a fi mai buni, vor conștientiza utilitatea unui astfel de curs”, a precizat Titi Aur, directorul Academiei cu același nume. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: