07
Joi, Dec

Foto: Arhivă

Eveniment

Potrivit ANM, în ziua de 20 august, vremea va fi călduroasă pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. 

Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. 

Însă, în intervalul 20 august, ora 18:00 - 22 august, ora 08:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp și vor fi condiții de grindină.


       
Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă. În după-amiaza zilei de duminică, canicula și disconfortul termic vor persista local în sudul, estul și centrul țării.

Totodată, meteorologii au emis şi o atenţionare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru mai multe zone din ţară. La munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat  40...50 l/mp.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: