20
Sâm, Apr

Foto: Arhivă

Eveniment

În acest weekend, în Piața Sfatului din Brașov are loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Reconstituire Istorică. Vor fi prezentări de arme, haine militare, dar și o luptă adevărată, care va avea loc după ora 18.00, la Cetatea Brașovului.

Evenimentul care are ca temă Asaltul Cetății a început vineri și se încheie duminică. Pe tot parcursul zilei de astăzi, dar și mâine, în fața Muzeului Județean de Istorie va fi amplasată o tabără militară. După ora 18.00, militarii vor pleca în marș din Piața Sfatului, pe strada Mureșenilor, spre Cetate. Acolo va fi organizată o „acţiune de luptă” demonstrativă, în conformitate cu tactica utilizată în urmă cu 200 de ani, cu realizarea unor efecte pirotehnice, într-un spaţiu special delimitat.

În cele trei zile vor fi abordate luptele purtate de ostaşii de naţionalitate română din armata habsburgică în timpul campaniilor napoleoniene, din anii 1792 – 1815, iar activitățile principale se vor desfăşura în Piaţa Sfatului. Acolo va fi amenajată o tabără militară de epocă în care participanţii, aparţinând unor asociaţii de reconstituire istorică din România, Republica Cehă şi Ungaria, vor efectua demonstraţii, prezentări, legate de tradiţiile militare de la începutul secolului al XIX-lea.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: