27
Lun, Mai

sursa foto: sansanews.ro

Eveniment

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Potrivit hidrologilor, până la ora 21:00, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe: afluenții Oltului aferenți sectorului aval S.H. Feldioara — amonte acumulare Voila (județele Covasna, Harghita și Brașov).

Hidrologii menționează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele inferioare ale râurilor Homorodul Mare și Homorodul Mic.

Atenționarea hidrologică a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Covasna, Harghita și Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: