19
Vin, Apr

sursa foto: reporterntv.net

Eveniment

Angajaţii Fiscului iau în calcul declanşarea unui conflict de muncă, dacă situaţia cu care se confruntă la ora actuală inspectorii din Agenţia Naţionale de Administrare Fiscală nu se va rezolva. Atenţionarea vine de la Liviu Toader, preşedintele Sindicatului Naţional al Finanţelor Publice.

Potrivit sindicatelor, inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor refuza să mai lucreze în zilele de sâmbătă şi duminică, din cauza faptului că nu li se plătesc orele suplimentare, dar şi pentru că a fost diminuat cu 20% sporul de stres. De asemenea, în urma aplicării Legii Salarizării, aceştia susţin că nu au fost reîncadraţi în funcţii de stat. 

"O mare parte din aşteptările pe care le aveau (angajaţii din Finanţe, n.r.) nu se concretizează nici anul acesta, nici la începutul anului viitor, dacă vorbim de cei de la Finanţele Publice. În plus, sunt cei de la Direcţia Antifraudă Fiscală care, datorită schimbării legislaţiei în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare sau a orelor prestate în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, plus noaptea, au o decalare a plăţii acestora", a precizat Liviu Toader.

De asemenea, acesta a susţinut că orele lucrate în luna iulie vor figura pe fluturaşul de salariu abia în septembrie.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: