29
Vin, Mar

bzb.ro

Eveniment

Declarația a fost făcută de  ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, în Pastorala Sa.

 „România s-a născut Ortodoxă, și va rămâne Ortodoxă, indiferent de toate greutățile prin care trece și care parcă printr-o comandă s-au prăbușit toate asupra sa. România va rămâne creștină și își va urma calea alături de Biserica Națională Ortodoxă, care a ținut-o unită și strâns legată, de mai bine de două mii de ani”, a mărturisit  ÎPS Laurențiu Streza.

 Ceremonii religioase de excepție la Cristian

În minivacanța, prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, având Binecuvântarea Mitropolitului Ardealului ÎPS Laurențiu, Biserica Înălțarea Domnului din cadrul Jandarmeriei Brașov, în colaborare cu Mănăstirea Sf. Efrem cel Nou din comuna Cristian, vor organiza o serie de ceremonii religioase prin aducerea la Brașov a unor părți din osemintele Apostolului Neamului Românesc, Sf. Andrei, precum și din osemintele Marelui Mucenic Gheorghe, ocrotitorul trupelor de uscat ale Armatei Române.

În cadrul acestui ceremonial, care va începe duminică de la ora 9.00, va fi donat mănăstirii și un fragment din Gorunul lui Horia de la Țebea, având sigiliul Mitropoliei Ardealului.

 Va urma Sfânta Liturghie, și de asemenea, duminică noaptea, va fi o slujbă de priveghere începând cu ora 22.00, cu Acatistul Sf. Gheorghe și Acatistul Sf. Andrei, precum și o Litrughie de noapte, într-un ceremonial religios. Slujba va fi oficiată de starețul mănăstirii, Protosinghelul Clement, precum și de preotul militar Ion Epaminond Boroș, alături de alți slujitori ai Altarului.

 

Luni, credincioșii din Brașov și nu numai sunt așteptați în continuare la pelerinaj, iar marți, pe 15 august, la slujba Adormirii Maicii Domnului, dar și la o agapă. Moaștele și icoanele Sfântului Andrei și ale Sfântului Gheorghe vor pleca din Brașov sub escrotă militară, miercuri, ora 13.00.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: