28
Joi, Sep

sursa foto: cronica-gaestiului.ro

Eveniment

Sunt percheziții, la această oră, în 80 de locații. Este vorba despre sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și despre locuințe ale persoanelor care coordonau activitățile firmelor implicate.

Descinderile sunt coordonate de polițiștii bucureșteni ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din inspectoratelor de poliție județene Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcilor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a peste 9 milioane de euro.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii juridice.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: