29
Vin, Mar

sursa foto: iqool.ro

Eveniment

Ministerul Turismului vrea să construiască de la zero, cu finanțare națională, trei obiective turistice majore: un domeniu schiabil în Munții Făgăraș, un port de agrement la Sulina și un port turistic la Constanța.

Obiectivele figurează în masterplanul de turism. Nu este clar însă, în acest moment, care sunt costurile, de unde ar veni banii necesari și care este calendarul proiectelor. Executivul vrea să finanțeze integral din fonduri publice, nu din fonduri europene, cele trei proiecte calificate "de importanță națională", potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă masterplanul investițiilor în turism.

Documentul nu oferă informații suplimentare despre cele trei posibile investiții, dar ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat pentru Gândul că "ar fi 150 de kilometri de schi într-un singur loc, unde zăpada este peste 250 de zile naturală. Nu au mulţi în Europa. E un vis de-al meu personal. Dacă-l văd începând, pur şi simplu să vină un utilaj, cred că sunt, deja, în al nouălea cer. (...) E un proiect din 1968, acolo trebuia să fie un oraş olimpic, dar n-au fost bani, a fost cutremurul din `77".


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: