14
Dum, Apr

Foto: BrasovTv

Eveniment

Încă un dosar penal pe numele fostului președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu. El este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, în legătură cu deschiderea unei farmacii chiar în curtea Spitalului Clinic de Urgență.

Un fost consilier județean, Gavril Matei, dar și administratorul unei firme sunt puși și ei sub acuzare, în același dosar. Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2013-2014, fostul consilier județean și administratorul unei firme, în baza unei înțelegeri prealabile cu Aristotel Căncescu, au făcut demersuri pentru obținerea în mod ilegal a 110 mp de teren în incinta Spitalului din Brașov. Fostul consilier județean identificase anterior oportunitatea deschiderii unei farmacii chiar în curtea unității sanitare. Locația asigura cel mai bun vad comercial pentru o astfel de activitate, dar concurența neloială nu permitea o astfel de acțiune, spun procurorii DNA. Aristotel Căncescu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Brașov, ar fi făcut demersuri pentru adoptarea și, ulterior, semnarea unei hotărâri prin care s-a aprobat închirierea respectivului teren. A urmat o licitație cu probleme, dar și mărirea suprafeței de teren pregătită pentru farmacie și o subînchiriere, ilegale. În aceste condiții, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru 3 inculpați.

CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, la data faptei președinte al Consiliului Județean Brașov - abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.
MATEI GAVRIL, la data faptei consilier județean - complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuat.
GRAMA LUCIA CRISTINA, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale - două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.

Prezumția de nevinovăție ființează în cazul inculpaților, puși sub control judiciar, până când se vor pronunța sentințe definitive.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: