19
Vin, Apr

Eveniment

Avertizările sunt valabile până duminică la ora 12:00. Meteorologii spun că temperaturile vor ajunge până la 42 de grade Celsius la umbră.

Cod portocaliul de caniculă la Brașov valabil până duminică la ora 12:000, de altfel trei sferturi din țară este sunt incidența acestei avertizări, iar în vestul României este cod roșu de Caniculă! Aerul va fi irespirabil spun meteorologii. Vineri și sâmbătă, valul de căldură va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: