19
Vin, Apr

Eveniment

După trei ani de studii intense, absolvenții promoției 2017 ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” sunt pregătiți să ocupe funcții în Ministerul Apărării Naționale.

Studenții au absolvit astăzi cursurile, iar cei mai mulți dintre ei au terminat academia cu note foarte bune. Promoției din acest an i-a fost atribuită denumirea „Mărăști – Mărășești – Oituz - 100”. În total, 58 de studenți, din șapte specialități diferite, au absolvit cursurile instituției. Aceștia s-au specializat în domenii precum: armele aviației, control trafic aerian, război electronic în aviație și apărare antiaeriană.

Se dovedește încă o dată că fetele sunt mult mai conștincioase. Este pentru cel de-al cincilea an consecutiv când șefă de promoție este o fată. 13 au fost înscrise în această promoție, iar cinci dintre ele sunt șefe de promoție”, a declarat maiorul Alexandru Roman.

Șefă de promoție cu media 9,89

 

Raluca Teodora Vasile este șefă de promoție. A absolvit cu media generală de 9,89 specialitatea militară artilerie şi rachete antiaeriene pentru Forţe Terestre. Pentru al șaptelea an consecutiv șefă de promoție este o fată.  

În specialitatea mea, rachete și artilerie, voi pregăti subordonații pentru instrucție, să tragă cu tunul și cu rachetele. Mai departe o să urmez cursuri de bază la școala de aplicație pentru forțele terestre la Sibi și sper să duc cu onoare mai departe numele Academiei Forțelor Aeriene. Este o onoare pentru mine că am absolvit această academie”, a precizat Raluca Teodora Vasile.

Absolvenții Academiei Forțelor Aeriene Henri Coadă au fost înaintați în gradul de sublocotenent. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: