15
Lun, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

• Mai exact, pe problemele de ecologie dintr-un județ cu un mare potențial turistic 

Un mediu înconjurător mai curat prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea costului energiei electrice, un consum mai scăzut al resurselor naturale și protejarea solului. Toate acestea pot deveni realitate prin punerea în practică a unui proiect inovator, prezentat de specialiști cu experiență din Germania. În principal, se pune accent pe gestionarea corectă a deșeurilor.

         Agenția Metropolitană împreună cu Primăria Brașov au organizat o întâlnire între autorități din întreg județul și specialiști germani care produc energie alternativă prin procesarea resturilor menajere. În țările dezvoltate ale Europei, deșeurile reprezintă materia primă pentru înlocuirea resurselor naturale. Experții germani din domeniu susțin că o gestionare corectă a deșeurilor are multiple avantaje.„Aceste proiecte sunt foarte importante pentru orice comunitate.  Este esențial ca resturile menajere să fie folosite așa cum ar trebui, pentru că în prezent aproape 70% dintre aceste sunt îngropate în pământ și afectează solul.  Într-o societate modernă, așa ceva nu ar trebui să se întâmple. Trebuie să folosim aceste deșeuri, să producem energie”, a declarat pentru brasovtv.com dr. Dominik Aufderheide - reprezentant firmă procesare deșeuri. „Agenția Metropolitană Brașov este deschisă pentru colaborări experți din străinătate care să ne ajute să reducem costurile energiei prin procesarea corectă a deșeurilor”, a declarat Alina Nicoară– director de program Agenția Metropolitană. Generalul în rezervă Ion Georgescu, cel care a asistat la prezentarea proiectului, susține că ar trebui pus în practică, alături de partenerii germani, în cel mai scurt timp.

În Germania, spre exemplu, firmele producătoare de ciment au înlocuit în proporție de 70% resursele naturale cu energia produsă prin procesarea deșeurilor. Astfel de instalații sunt în toată lumea, cum ar fi Nordul Africii, America Centrală, America de Sud, Europa și Asia.

VIDEO: BrasovTV.com

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: