28
Joi, Mar

Eveniment

Timp de aproape o lună, 60 de elevi din Brașov vor renunța la viața virtuală și se vor desprinde din fața calculatoarelor.

În schimb, vor lua parte la activități cu adevărat utile.Ei participă la un târg meșteșugăresc la Bastionul Țesătorilor, care își propune reînvierea tradițiilor de altădată. Tabăra Agenției Metropolitane Brașov „Meșteșuguri și Tradiții Urbane din Țara Bârsei”a început pe 17 iulie și se va încheiape 11 august.

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani învață, printre altele, să împletească, să picteze sau să sculpteze. Deprind tainele meșteșugurilor casnice. Cei mai talentați meșteri populari au grijă să-i învețe pe micuți meserii vechi de sute de ani.

Toate aceste ateliere au menirea de a promova breslele și meșteșugurile practicate de-a lungul timpului în Brașov și Țara Bârsei. Tabăra este organizată printr-un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană. 

Articole sugerate

 

 

 

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: