20
Sâm, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Istoria aviației din cele mai vechi timpuri și până astăzi. Aviatorii români care au influențat aviația mondială. Tot ceea ce ține de primele zboruri din lume, întregul proces prin care se realizează un zbor și multe alte lucruri mai puțin știute din acest domeniu.

De toate acestea aveți parte până pe 8 septembrie, la muzeul Casa Mureșenilor, în cadrul expoziției interactive „Aripi”. Încăperile expoziției sunt structurate în ordine cronologică. De la simplu zbor al păsărilor, până la tehnologia 3D prin care putem trăi experiența unui zbor virtual. Piesa de rezistență a expoziției a fost adusă de la Colegiul Național Andrei Șaguna. Are o mare valoare și o vechime de peste 100 de ani. 

Cei care ajung la Casa Mureșenilor au parte și de un mic cinematograf. Expoziția își propune să-i facă pe oameni să înțeleagă cât mai bine fenomenele care se petrec în aer. Copiii pot confecționa mici aparate de zbor funcționale. Întrucât proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, intrarea la expoziție este liberă. Poate fi vizitată de luni, până sâmbătă, în intervalul orar 9.00 – 17.00. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: