20
Sâm, Apr

sursa foto: mediafax

Eveniment

Cetățenii Uniunii Europene vor putea beneficia de libera circulație în Marea Britanie cel puțin doi ani după Brexit, măsură ce face parte dintr-un acord de tranziție, au relatat, vineri, mass-media britanice, transmite Reuters.

Prima rundă deplină de convorbiri privind ieșirea Marii Britanii din U.E. s-a încheiat joi, înregistrându-se câteva compromisuri și diferențe în legătură cu modul de a proteja viitorul cetățenilor expatriați.

Marea Britanie urmează să părăsească UE până la sfârșitul lunii martie 2019, după un referendum care a avut loc pe 23 iunie 2016, la care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recâștiga puterile de la Bruxelles, informează Agerpres.

Unii membri importanți ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanțe Philip Hammond, au insistat pentru o perioadă de tranziție având drept scop să protejeze economia și să liniștească lumea afacerilor.

Potrivit planurilor lui Hammond, cetățenii UE vor avea dreptul la liberă circulație o perioadă de până la doi ani după Brexit, a relatat, vineri, cotidianul The Times. La rândul său, The Guardian, care citează o sursă importantă din guvern, scrie că perioada de liberă circulație în regat după Brexit ar putea dura până la patru ani.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: