28
Joi, Mar

Eveniment

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA are deschise la ora actuală 48 de șantiere feroviare pentru lucrări de întreţinere, reparaţii curente și capitale la infrastructura feroviară, în vederea ridicării restricțiilor de viteză și pentru îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie.

Valoare totală estimată a lucrărilor este de 141,6 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri proprii ale companiei și de la bugetul de stat.

În centrul țării, pe raza Regionalei CF Brașov, sunt operaționale 12 de șantiere pentru lucrări de reparații la linii, la instalaţiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA), aparate de cale, poduri, podețe și clădiri de stație. Valoarea totală a contractelor aflate în derulare este de 47,4 milioane lei.

Secții de cale ferată în lucru:

în stațiile: Ghimbav, Ghimbav-Codlea, Codlea, Codlea-Dumbrăviţa, Dumbrăviţa-Vlădeni, Vlădeni-Brădet, Brădet, Şercaia,  Făgăraş-Voila, Voila, Voila-Ucea, Ucea, Ucea-Arpaş, Rastolita, Galautas, Subcetate Mures, Lazarea, Gheorghieni, Voslobeni, Brașov, Sighișoara, Alba Iulia, Augustin, Racoș, Rupea și pe distanțele Siculeni-Mihăileni, Miercurea Ciuc-Siculeni, Siculeni-Mădăraș, Timișu de Sus-Dârste, Racoș-Rupea - reparații la la instalaţiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA)

- secția CF Miercurea Sibiului-Cunța (km 52+244-61+582) - reparații linie

- pod km 89+476 și podeț km101+727 între Brașov și Podu Olt - reparații infrastructură

- în stația Brașov - reparații clădire de călători și tunel pietonal

- stațiile Stânceni, Târgu Mureș Sud, Deda, Vânători, Sighișoara și pe intervalul Podu Olt-Tălmaciu-Selimbar de la km 372+000 la km 387+300

 

- între stațiile Sibiu și Copșa Mică - lucrări de reparații podeț și amenajare albie la podeț km 422+512

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: