24
Mie, Apr

sursa foto: BrașovTV - cms.șef Oriana Albert - șefa Serviciului Permise și Înmatriculări Brașov

Eveniment

În cele 6 mașini în care se susține proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, se montează, din 14 iulie, dispozitive pentru filmare. Mai exact, vor fi montate pe parbrizele mașinilor. În urma unor teste efectuate la București, vizibilitatea conducătorilor auto nu va fi afectată.

La finalul fiecărei zile de examinări, filmările se vor descărca, prin transfer de date și nu prin copiere, direct în server-ul Direcției Permise și Înmatriculări din București.

Polițiștii speră că, odată cu această măsură, în privința examenului va fi mai multă obiectivitate.

Filmările pot fi utilizate ca probe, dar numai la solicitarea organelor de anchetă penală sau la cererea instanței de judecată.

În timp ce Serviciul Permise și Înmatriculări din Brașov are dispozitive nou-nouțe pentru înregistrarea probei practice, nu are suficienți examinatori. Se lucrează cu doar 6 polițiști în condițiile în care ar fi nevoie de 12, iar în Brașov vin, pentru depunerea dosarelor și susținerea probelor, și candidați din județele limitrofe. Drept urmare, cei care se programează în aceste zile, la Brașov, pentru proba practică, vor susține testul abia în luna octombrie. La Făgăraș însă, situația stă și mai rău. Cine se programează în iulie, va susține proba practică în luna noiembrie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: