19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

 

 

Polițiștii brașoveni efectuează 4 percheziții la sediile unor firme de construcții și la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 5.000.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor.

Potrivit polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, persoanele vizate sunt bănuite că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale ori care au la baza operațiuni fictive. În documentele fiscale ale societăților ar fi fost înregistrate facturi emise de societăți de tip fantomă. De asemenea, agenții economici cercetați, cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor, nu ar fi înregistrat în contabilitate nici veniturile realizate din alte relații comerciale desfășurate.  Prejudiciul cauzat este estimat la 5.000.000 de lei, din care, pentru 1.700.000 lei, există indicii de săvârșire a infracțiunii de rambursare ilegală de T.V.A..

Pe numele a 3 persoane au fost emise mandate de aducere, se vor face audieri, iar procurorii vor decide dacă emit sau nu ordonanțe de reținere. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: