28
Joi, Mar

Brasov TV

Eveniment

Turul lumii în șase ani. Un vis devenit realitatea pentru membrii unei familie din Germania! Aceștia au plecat la drum în 2011, au vizitat zeci de țări, au întâlnit sute de oameni și au descoperit culturi diferite. O mare parte din drum au parcurs-o într-un microbuz, care atrage privirile tuturor. Acum au ajuns în România, la Brașov, iar în următoarele luni, călătoria lor în jurul lumii se va încheia, atunci când vor ajunge din nou acasă, în Germania.

De șase ani sunt pe  drumuri. Au plecat din Germania în ideea de a vizita cât mai multe țări și de a descoperi cât mai multe culturi. Pe drum, viețile celor doi s-au schimbat. La jumătatea călătoriei a mai apărut și un al treilea membru. „ Am început în anul 2011, atunci am plănuit să vedem lumea într-un an de zile. Din Asia, America de Sud, America de Nord și înapoi, dar am rămas blocați în Australia pentru doi ani. Acolo s-a născut și băiatul nostru, Max, apoi am cumpărat mașina și totul s-a schimbat ” a povestit Tobias.

 

Au pornit din nou la drum, din Australia înapoi către casă, în Germania. Mii de kilometri prin zeci de țări. ,,  Șase săptămâni în Iran, patru săptămâni în Turcia, două săptămâni în Grecia. Trebuie să luăm în calcul și faptul că Iran și Turcia sunt două țări mari, de aceea a durat așa mult. Cred că Iranul este de trei ori mai mare decât Turcia, este foarte mare  ” au precizat încântați cei doi turiști.

Pentru a le fi mai ușor, în unele țări au și lucrat pentru a se putea întreține și pentru a-și putea duce mai departe visul, acela de a vizita lumea întreagă. Cei trei au ajuns și în România. Echipa Brașov TV i-a  întâlnit la Pietrele lui Solomon, au venit aici la recomandarea unor prieteni. Au fost pur și simplu impresionați de peisajele descoperite. „ Am venit într-o plimare să descoperim orașul, istoria și mai ales trecutul german. E foarte frumos mai ales centrul orașului ” a povestit Tobias.



Toate călătoriile lor sunt realizate cu microbuzul pe care l-au cumpărat din Australia. Mașina a fost transformată într-un adevărat vehicul de camping. Ceea ce îl face și mai atrăgător este faptul că întreg microbuzul a fost acoperit cu iarbă artificială. Viața de călător nu este ușoară dar este frumoasă și mereu plină de aventură. „Te inspiră, e foarte frumos. Am învățat foarte multe de la diverse persoane. De asemenea înveți multe despre tine, despre partenerul tău sau despre copilul tău. Am descoperit multe culturi, este nemaipomenit  ” a completat Carolin.

Turul celor trei va continua și în alte orașe din România, apoi, următoarea oprire va fi în Ungaria. Ușor, ușor călătoria lor se va apropia de final, atunci când vor ajunge acasă în Germania.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: