24
Mie, Apr

Eveniment

Peste 40 de filme, expoziții și concerte la Râșnov. Toate la festivalul de Film și Istorii. Tema din acest an este globalizarea populismului. Festivalul se va desfășura în mai mute locații, precum cetatea Râșnov, cinematograful Amza Pelea sau Biserica Evanghelică din localitate.

Cea de a noua ediție a Festivalului de Film și istorii Râșnov va avea loc între 28 iulie și 6 august. „ Noi am pus toate locațiile noastre la dispoziție, începând cu cetatea, centrul istoric, cinematograful și centrul Schubz.  ” a declarat primarului orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Una dintre surprizele acestei ediții este avanpremiera unui film documentar produs de Muzeul de Istorie Brașov și televiziunea Română, în regia lui Liviu Tofan, la care echipa festivalului a asigurat documentarea și producția executivă. Este vorba despre cea mai amplă documentare asupra momentului istoric din 15 noiembrie 1987 de la Brașov. Acest documentar va putea fi urmărit în avanpremieră pe 6 august la Râșnov.  Totuși surprizele organizatorilor nu se opresc aici. „  Va fi un program, un mix foarte interesant, un mix cultural. Vor alterna filmele istorice cu dezbaterile pe temă istorică, vor mai exista concerte, expoziții și anul acesta vom avea și târgul de carte  ” a completat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film și istorii Râșnov

 

Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov a apărut din dorința valorificării  unui capitol important al cinematografiei locale. Prima ediția a avut loc în 2009.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: