20
Sâm, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Angajații Regiei de Transport în Comun au fost, astăzi, în grevă japoneză. Principala nemulțumire: salariile foarte mici.

În semn de protest au fost agățate banderole albe pe oglinzile mijloacelor de transport în comun. Activitatea regiei nu a fost afectată în niciun fel de această grevă japoneză. Șoferii au respectat orarul. Doar că și-au arătat nemulțumirea față de salariile mici prin afișarea de banderole albe și lipirea unor afișe în autobuze. Din cauza lipsei de personal, mulți șoferi sunt nevoiți să facă ore suplimentare. Plătite, bineînțeles.

Dar chiar și așa veniturile lunare sunt insuficiente, consideră angajații. Reprezentanții Regiei de Transport în comun știu care sunt nemulțumirile angajaților. Susțin că salariații au semnat un contract colectiv de muncă valabil până în luna mai a anului viitor. Se lua o decizie privind eventuale măriri  salariale până la sfârșitul acestei luni. Anul trecut, RATBV SA a avut pierderi de 3,5 milioane de lei. În prezent există un deficit de personal de 70 de șoferi. 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: