20
Sâm, Apr

Eveniment

Vă este foarte cald și nu rezistați la temperaturile mult prea ridicate? Gândiți-vă că se poate și mai rău. Canicula este insuportabilă chiar și pentru animalele de la Grădina Zoologică.

Pentru a se adapta cât mai ușor, primesc mai multă apă în această perioadă și petrec cea mai mare parte a zilei în zone umbroase, special amenajate. Căldura este neplăcută și pentru animalele de la Zoo. Prinicipala preocupare a îngrijitorilor este să le asigure cele mai bune condiții împotriva caniculei.

Completăm și reîmprospătăm tot timpul rația zilnică de apă. Totodată, le oferim alimente care ajută la hidratare, în special fructe și legume. Le oferim spații închise, cu multă umbră, unde temperaturile nu depășesc 20 de grade celsius. La câteva zile le umplem cu apă curată și bazinele din interiorul cuștilor”, a menționat Roger Rois, șef serviciu la Grădina Zoologică.

În ciuda eforturilor, există specii de animale care se acomodează foarte greu cu temperaturile din această perioadă. Este vorba despre leopardul zăpezii, care în mod normal trăiește la altitudini de peste 1.800 de metri. La polul opus, cămilele se adaptează cel mai ușor la caniculă. Grădina Zoologică este deschisă de marți, până duminică, de la 09:00 la 20:00. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: