20
Sâm, Apr

Eveniment

Tronsonul de cale ferată dintre Brașov și Predeal va fi reabilitat cu fonduri europene. După ce lucrările se vor finaliza, trenurile vor putea circula cu o viteză de trei ori mai mare decât în prezent. Lucrările de reabilitare vor costa potrivit oficialilor, 2,4 milioane de euro.

                Linia de cale ferată Predeal - Braşov, care trece prin Timişu de Sus, Timişu de Jos şi Dârste, este componentă a Coridorului IV Pan European. Este electrificată integral şi are 29 de kilometri. Lucrările pe care CFR SA vrea să le facă pentru început la linia dintre Predeal şi Braşov prevăd o serie de reabilitări şi consolidări ale terasamentelor, lucrări de reducere a pantelor de drenaj şi reconstrucţiei platformei liniei ferate. Proiectul prevede repararea a 52 de poduri şi podeţe de pe traseu şi construirea altor 59 noi. Cele două tuneluri dintre Predeal şi Braşov vor fi hidroizolate, iar căile de rulare vor fi reparate, astfel încât trenurile de mare tonaj să poată circula fără restricţii. Vor fi modernizate trecerile la nivel şi va fi introdus un nou sistem de administrare a traficului. Totul se va realiza cu fonduri europene. Proiectul a fost trimis către aprobare de câteva luni. „ Pe mail ni s-a transmis că se încadrează în proiectele care beneficiază de finanțare europeană. Noi în februarie am trimis cererea de finanțare și acum ne-au anunțat. Urmează să primim exact documentele oficiale ” a declarat Oana BRÂNZAN, Purtător de cuvânt CFR S.A.

 

                Proiectul de modernizare a rutelor de transport feroviar  pare unul  futurist dar este necesar având în vedere condițiile actuale de transport pe calea ferată. Nu doar tronsonul de cale ferată dintre Brașov și Predeal va fi reabilitat. Uniunea Europeană  alocă, în acest an, 2,7 miliarde de euro programului de dezvoltare a infrastructurii rutiere în statele membre. Fondurile se acordă sub formă de granturi cu o rată de cofinanțare între 10% și 50%.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: