29
Vin, Mar

Eveniment

 

A fost activat planul roșu de intervenție!

Știre în curs de actualizare! 

UPDATE: 24.06, ORA 08:51

"La Spitalul Județean, din cele 28 de victime ajunse ieri seară în UPU, 17 au rămas internate, 9 nu au necesitat internare și alte două au refuzat. Din cele 17 victime internate, 9 sunt la Ortopedie, 7 la Neurochirurgie și una la Chirurgie Plastică. Alte nouă vitime au fost duse la Spitalul Militar", a declarat dr. Camelia Ciobanu , medic coordonator UPU 

UPDATE :23.06, ORA 22:00

Echipele de intervenție au reușit, după mai bine de două ore de la producerea accidentului să scoată de sub autocarul răsturnat și cea de-a doua victimă incarcerată. Politiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs din cauza șoferului autovehiculului, care a pierdut controlul volanului într-o curbă. Potrivit ultimei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, în autocar se aflau 37 de persoane, români și straini, care se duceau spre un teambuilding care urma să aibă loc la o cabana din zona Râșnovului. Toate cele 37 de persoane au fost transportate la Spitalul Județean din Brașov și la Spitalul Militar. Medicii spun că starea lor este stabilă dar urmează o serie de analize prin care vor constata acest fapt. Au fost încarcerate două persoane dintre care una este  un cetățean italian și a rămas prins cu o mână sub autocarul răsturnat.Medicii spun că și acesta se află momentan în afara oricărui pericol , starea lui fiind stabilă. 

ORA 19:00 -Autocar răsturnat, la ieșirea din Predeal spre Pârâul Rece.  Zeci de echipaje de intervenție au fost solicitate să intervină. Au venit echipaje și din județele vecine, de la Sibiu, Covasna și Prahova. În autocar se aflau 37 de persoane. În urma accidentului 16 pasageri au fost răniți, iar două persoane au rămas încarcerate. Potrivit celor de la ISU, în autocar nu se aflau copii. Au intervenit 8 echipaje ale Serviciul Județean de Ambulanță, 3 echipaje SMURD, 3 de la descarcerare și 3 echipaje cu apă și spumă.

10 persoane au suferit traumatisme la membre, 3  la coloana vertebrală, iar celelalte la față. O mare parte din victime au fost transportate la spitalele din Brașov. 

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30. În autocar se aflau 37 de pasageri, aceștia se îndreptau către o cabană din zona Pănicel unde trebuiau să ajungă la un teambulding. Se pare că accidentul s-a produs din cauza carosabilului umed.

 

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: