28
Joi, Mar

Brasov TV

Eveniment

Povestea Castelului Peleș a ajuns și la Brașov și nu oricum.  Unul dintre cele mai reprezentative volume istorice a fost lansat și în orașul nostru chiar de către Alteța sa Regală, Principele Radu Al României. Vizita de la Brașov a fost una istorică. De 85 de ani , niciun reprezentant al Casei Regale a României nu a mai fost în vizită în Casa Sfatului.

Volumul care spune povestea Castelului Peleș a fost scris de Principele Radu. Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie de artă, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Toate aceste detalii sunt descrise în cartea lansată și la Brașov. „ Lansarea unei asemenea cărți se constituie într-un eveniment special. Revenim la o normalitate pe care mulți ne-o dorim. Nicio clipă Regele Carol I, când a purces la construirea Peleșului, nu s-a gândit la o locuință particulară. Este vorba despre o locuință care să reprezinte statul român  ” a declarat istoricul Georgeta Filiti.

Nu doar lansarea cărții a fost un motiv de bucurie pentru brașoveni. Însuși prezența Principelui Radu al României a fost un moment unic. De peste 85 de ani niciun reprezentant al Casei Regale a României nu a mai fost în vizită la Casa Sfatului. „ Probabil că dacă noi vorbeam acum, nu 25 de ani, 20, 15 sau chiar 10 ani, despre acest volum și despre o întâlnire ce ce ar putea să aibă loc în orașul Brașov în anul  2017, cred că cea mai mare parte a noastră nu ar fi crezut-o posibilă ” a declarat Alteța sa Regală, Principele Radu Al României.

Volumul intitulat „ Povestea Castelului Peleș ” poate fi găsit pe rafturile librăriilor din toată țara și costă 80 de lei.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: