28
Joi, Mar

monitorulexpres

Eveniment

Legendele Țării Bârsei revin în spațiul cultural brașovean. Agenția Metropolitană Brașov va organiza 18 evenimente în tot atâtea localități din județ. Primul va avea loc la Codlea pe 23 iunie. Festivalul va cuprinde jocuri medievale interactive.

În vederea promovării produsului turistic ,,Ţara Bârsei – Mica Transilvanie”, 18 evenimente denumite ,,Legendele Ţării Bârsei” vor fi organizate în fiecare dintre cele 18 localităţi ale Zonei Metropolitane Braşov. Programul evenimentului ,,Legendele Ţării Bârsei” este construit pe un concept inspirat din istoria, cultura și arta Țării Bârsei. Sunt organizate trei tipuri de jocuri interactive. Scopul lor este descoperirea patrimoniului istoric și natural local, folosind și elemente din jocuri atestate în Europa medievală. Programul festivalului este structurat pe trei registre de jocuri diferite:

– Jocul cu zar ,,Coroana Țării Bârsei”

Este o incursiune fermecătoare în istoria Țării Bârsei, în care personajele legendelor locale vor ajuta sau împiedica jucătorii să străbată Mica Transilvanie.

– Jocurile pentru copii ,,Asediul Cetății”, ,,Jocul Tătarului” și ,,Jocul coloniștilor”

Sunt jocuri de echipă, inspirate din jocuri tradiționale, cu regulamente adaptate într-un mod interactiv și educativ la istoria Țării Bârsei.

– Vânătoarea comorilor ,,Țării Bârsei”

Este un joc de echipă care se adresează familiilor dar și echipelor de adulți și copii organizate ad-hoc. Jocul are un traseu personalizat pentru fiecare localitate a Țării Bârsei, cu etape documentate din patrimoniul istoric și natural local.

Primul eveniment din seria „Legendele Ţării Bârsei” va avea loc în Codlea, în data de 23 iunie, în centrul istoric al localității, începând cu ora 14.30, în deschiderea festivalului Zilele Orașului Codlea. Calendarul evenimentelor pentru luna iulie este următorul:

 

Ghimbav – 01 Iulie, ora 16.00 (în fața Sălii de Sport a orașului), Sânpetru – 02 Iulie, ora 16.30 ( aerodromul Iosif Șilimon), Prejmer – 02 Iulie, ora 13.00 (parcul fața Primăriei), Brașov – 16 Iulie, ora 11.00 (aleea de sub Tâmpa), Săcele – 23 Iulie, ora 14.30 ( centrul orașului).

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: